2022-04-27_11-25-03

Eerste internationale toertocht WTC Bornerbroek

Vrijdag de 22ste begint onze trip al en beetje met het inladen van de mountainbikes bij Meulenkamp Fietsen.
Martin Meulenkamp en Raymond Greftenhuis stellen hun bussen beschikbaar voor het vervoer van de mountainbikes, dat is gemakkelijk en dan hebben we ook gelijk de “garage” voor onze fietsen geregeld, is het motto.
Zaterdag 23 April 2022 om 12.00 is het eindelijk zover, we vertrekken na 2 jaar wachten i.v.m. corona met een mooie groep naar de Mill-Man-Trail in Luxemburg.

Onze bestemming is Hotel Dimmer in Wallendorf-Pont in Luxemburg, een kleine 20 km van Echternach, waar de start en finish van de Mill- Man-Trail zal zijn.
Na een goede 4 uur rijden zijn we precies op tijd in het hotel om de kwalificatie van de formule 1 mee te kunnen pakken en daarmee ook even te ontspannen en te genieten van een eerste pilsje.
Na de F1 kwalificatie rijden we samen naar Echternach om de startbewijzen op te halen en “het parkoers te verkennen”. Het ziet er volgens ons veelbelovend uit en na een check van de biercarrousel rijden we terug naar het hotel waar het diner al klaar staat… niets is aan het toeval overgelaten zo blijkt, het eten is prima ter voorbereiding op de volgende dag.
Na het eten zitten we nog een paar uurtjes gezellig samen waarna we niet te laat naar bed gaan, we moeten immers de volgende dag vroeg op om op tijd aan de start te kunnen staan.

Zondag 24 April 2022, staan we vroeg op om te ontbijten en om daarna te vertrekken naar Echternach. Het weer is nog niet echt top maar dat mag de pret niet drukken en gelukkig wordt het al snel beter. Bij aankomst in Echternach is het droog en af en toe laat de zon zich zelfs een beetje zien, de temperatuur is eigenlijk na een tijdje ook prima om te moutainbiken en we starten rond 8 uur.
Al snel blijkt op basis van tempo wie goed met wie fietst en zo is ook dat vanzelf geregeld. De tocht is naar verwachting … zwaar en ontzettend mooi, de prachtige omgeving en vele uitdagende klimmetjes maken de tocht onvergetelijk. “Heel anders mountainbiken dan bij ons in de buurt” horen we meerdere keren.

Bij de finish treffen we elkaar weer en is het tijd voor een welverdiend pilsje waarna we terug rijden naar ons hotel. Hier komen we net op tijd aan om ook de F1 wedstrijd nog even mee te kunnen pikken. Hoe compleet kun je een dag hebben 😊. Na de F1 gaan we eigenlijk ietwat vroeg aan tafel maar daar is niemand rouwig om, na alle inspanningen zijn we allemaal hongerig en kan de ober het haast niet aan slepen.
De avond hebben we afgesloten met biertjes happen en napraten over alle belevenissen die zijn meegemaakt, van het shirt van Nico te Riet dat sneuvelde toen hij werd gegrepen door een bosnimf tot de oerkracht van Sander Zwijnenberg waardoor hij zijn tandwiel aan gort reed… het bleef nog lang onrustig in Wallendorf-Pont.

Op Maandag 25 April aanvaarden we, na een rustig ontbijtje, de terugreis om rond het middaguur terug te zijn in Bornerbroek.

Alles bij elkaar kunnen we denk ik terugkijken op een geslaagd clubweekend waarvan er hopelijk nog velen zullen volgen.

Iedereen die erbij was hartelijk bedankt voor het top weekend!!!

 

Groeten namens het bestuur

Martin Oonk